Idag överlämnas nycklarna till World of Volvo

Idag den 20 december 2023 är en dag att fira, med godkänd slutbesiktning avslutas nu entreprenaden och nycklarna överlämnas till vår kund World of Volvo.

Det är med glädje och lite vemod vi firar denna milstolpe som är en once in a life time experience. Det har varit ett långt och fint samarbete som varat i över 5 år, från tidig idéfas till färdig byggnad, där vi har bistått med projektledning, byggledning och projekteringsledning. I vårt uppdrag har vi utöver detta stöttat kund i allt från upphandling av arkitekt och entreprenör till fastighetsbildning, detaljplanearbete och myndighetskontakter.

Vi tackar alla samarbetspartners för otroligt roliga och givande år där vi tillsammans lyckats skapa något utöver det vanliga, ett nytt landmärke i Göteborg!

Vi vill även passa på att tacka World of Volvo för fortsatt förtroende i arbetet med att stötta verksamhet med det sista inför invigningen av byggnaden i april.

Vi ses då!

Fakta om World of Volvo:

Ett nytt landmärke i Göteborg, beläget söder om Liseberg, vid sidan av E6:an mitt i Göteborgs nya evenemangsstråk. Utöver utställning, föreställningar och upplevelser innehåller byggnaden, som är 22 000 m², även konferenslokaler, eventhall samt bistro & restaurang. Byggnaden uppförs i skandinavisk design och är ritad av danska Henning Larsen. World of Volvo öppnar i april 2024.

World of Volvo är ett gemensamt engagemang mellan AB Volvo och Volvo Cars. World of Volvo kommer att bli en mötesplats där någonting alltid är på gång; allt från permanenta och temporära utställningar av fordon till föreställningar, upplevelser och möten. En levande plats som ofta byter skepnad där man träffas, skapar, upplever och blir inspirerad. Det kommer att bli en aktiv mötesplats som kommer bidraga till utvecklingen av ett mobilt och hållbart samhälle.

www.worldofvolvo.com