Hej Angelica Henriksson

Vem är du, vilken bakgrund har du?

Jag är född och uppvuxen i Lysekil och läste väg- och vattenbyggnad på Chalmers i fem år. Jag tog examen 2017 och har jobbat på Inhouse Tech sedan dess.

Vad är din roll på Inhouse Tech?

Jag jobbar som konstruktör och tillbringar mina dagar med att dimensionera både broar och andra anläggningskonstruktioner. Jag har bland annat lagt mycket tid på området runt Nya Forsåker i Mölndal. 
Förutom min officiella jobbtitel som konstruktör tycker jag också om att engagera mig i företaget och är med i Framtidsgruppen där vi arbetar mycket med utveckling och framtidsfrågor.

Vad är det som driver dig i dina uppdrag?

Lite klyschigt kanske, men jag drivs av att lära mig saker, utvecklas och gå framåt. Jag gillar inte känslan av att stå still. När jag lämnar ifrån mig ett jobb är det alltid skönt att känna att ja, jag har lärt mig något nytt, ja, det jag gjorde denna gång är i alla fall lite bättre än vad det var förra gången. 
Och så finns det ju också dagar när det krävs en grymt bra Spotifylista för att tagga till.

Stoltaste stund på Inhouse Tech?

Oj, det finns många! Men det som gör mig extra stolt över att jobba här är att vi medarbetare, oavsett om det är i det vardagliga arbetet, på specifika workshops och utbildningar eller när vi har kul tillsammans utanför arbetstid alltid engagerar oss och ger 100 %. Det gör det otroligt roligt och lärorikt att gå till jobbet när vi medarbetare ger det där lilla extra kanske inte bara för att det gynnar en själv utan även för andras skull.

Berätta något oväntat om dig själv!

Jag försöker att alltid besöka en kyrka när jag kommer till en ny stad, och inte för att jag är religiös utan för att kyrkor allt som oftast är väldigt fina byggnader. Jag kan gå runt länge och kika på arkitekturen, konstruktionerna och detaljerna i dekorationerna.