Nya Fixfabriken i Majorna tar form

Inhouse Tech hjälper HSB Göteborg att projektutveckla Fixfabriken i Majorna, ett välkänt landmärke i Göteborg mellan Röda sten och Mariaplan.

Med ett läge i ett av Göteborgs mest attraktiva områden kommer HSB bygga cirka 250 bostadsrätter med särpräglad arkitektur och goda boendekvaliteter. Med tydlig inspiration av Sandarna, Klippan och Kungsladugård blir Fixfabriken ett område med egen karaktär. Mysiga kvarter, gröna gårdar och vackra material. Hus med tre till fyra våningar som möter högre hörnhus växer fram på ritbordet.

Nya Fixfabriken ska bli ett utropstecken bland Göteborgs bostadsområden, med särpräglad arkitektur och goda boendekvaliteter. Men lika viktigt är att Fixfabriken blir ett vitalt nytillskott och en dynamo för fortsatt utveckling, både i området och staden i stort.

Göteborgs Stadsbyggnadskontor driver det nu pågående planarbetet. Fixfabrikstomten, där HSB och Balder bygger ca 500 bostäder skall tillsammans med Bussgaragetomten skall omvandlas till ett område med totalt ca 1100 nya bostäder, skola, förskola, mm.

Om allt följer tidplanen antas detaljplanen i början av 2018 och då kan vi börja bygga nya Fixfabriken, en trivsam och härlig plats där människor kan bo, leva och verka. Preliminär säljstart är beräknad till 2018.